Knin

Predstavljena monografija Pet hrvatskih kraljevskih gradova

Kultura / Flash | 05. 05. 2016. u 08:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao dio manifestacije “Dani vizualne kulture na kninskoj tvrđavi – Neodoljiva Hrvatska” u galeriji Kninskog muzeja u Kninu predstavljena je monografije “Pet hrvatskih kraljevskih gradova” koja na 175 stranica govori o bogatoj povijesti Knina, Solina, Biograda, Nina i Tomislavgrada, hrvatskih kraljevskih gradova koji su u siječnju prošle godine potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji.

Kako prenosi portal Mandina Sela, nazočnima su o monografiji i njezinoj izradi govorili gradonačelnik Knina Nikola Blažević, gradonačelnik Solina Blaženko Boban, gradonačelnik Biograda Ivan Knez, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, bivša gradonačelnica Knina i sadašnja saborska zastupnica Josipa Rimac, te profesor Goran Mrnjavac koji je napisao predgovor monografije.

Naglašeno je kako je ovo samo početak odlične suradnje ovih gradova kojima bi se trebala pridružiti još dva kraljevska grada – Šibenik iz Republike Hrvatske i Jajce iz BiH.

Moderator čitavoga programa bio je Ante Tadić Nadomir Šutra koji se prigodno obukao u kraljevsko ruho Dmitra Zvonimira i recitirao odabrane tekstove na starohrvatskom jeziku.

Inače, ovo je prva službena promocija ove monografije koja će biti uskoro biti predstavljena i u ostalim gradovima te u gradu Zagrebu.

Predstavljanje monografije u Tomislavgradu je planirano 5. srpnja, u sklopu programa ovogodišnje proslave Dana svetoga Nikole Tavelića.

Kopirati
Drag cursor here to close