Hrvatska

Predstavljena knjiga "Papa Franjo o životu i vjeri"

Kultura / Flash | 24. 10. 2013. u 11:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Papa Franjo o životu i vjeri" u kojoj Papa otvoreno govori o svojem životu, vjeri i težnjama, predstavljena je danas u splitskoj nakladničkoj kući Verbum. Riječ je o knjizi intervjua koje su novinari Sergio Rubin i Francesca Ambrogetti vodili više od dvije godine s papom Franjom.

"U ovoj knjizi papa Franjo progovara o događajima koji su obilježili njegov život od dolaska obitelji iz Italije u Argentinu u potrazi za boljim životom, preko školovanja, bolesti, svećeničkog poziva i pristupanja Družbi Isusovoj, potrebi međureligijskog dijaloga i međukulturalnog susreta, stanju u Crkvi, velikim izazovima u društvu, ali i o duboko osobnim opredjeljenjima, strahovima i radostima, plesu, glazbi, književnosti, filmu, umjetnosti i nogometu te razlozima za vjeru u budućnost čovječanstva", istaknuo je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Papa u ovoj knjizi otvoreno progovara i o svojim pogreškama i slabostima, duhovnomu životu i molitvenomu iskustvu, dodao je Balta. Sergio Rubin argentinski je novinar i pisac, stručnjak za vjerske teme u dnevniku Claracuten, a Francesca Ambrogetti novinarka je talijanske novinske agencije Anse, a surađuje s mnogobrojnim međunarodnim medijima među kojima je i Vatikanski radio.

Kopirati
Drag cursor here to close