Za mlade umjetnike

Mostar dobio Omladinski klub

Kultura / Flash | 02. 09. 2014. u 16:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U spomen kući Svetozara Ćorovića u utorak je održana konferencija za medije gdje su predstavljeni novi projekti SPKD 'Prosvjeta'. Ovom prilikom predstavljen je Omladinski klub u sklopu kojeg će djelovati otvoreni atelje i književni klub.

Otvoreni atelje će u razdoblju od listopada 2014. do lipnja 2015. godine biti dostupan za mlade umjetnike koji žele koristiti prostorije SPKD 'Prosvjeta' za vlastiti rad i promociju. U sklopu ateljea bit će organizirana i likovna kolonija uz finalnu izložbu radova koje će umjetnici na njoj kreirati.

U sklopu književnog kluba 'Prosvjeta' će organizirati niz promocija mladih autora, te kroz suradnju s Književnim klubom 'Mostar' pokrenuti časopis za predstavljanje njihovog rada. Tako se već u četvrtak priređuje promocija zbirke pripovijetki Borisa Lalića pod nazivom 'Jackies's on the road again'. Promocija će se održati 04.09.2014. u Ćorovića kući s početkom od 20 sati.

U sklopu otvorenog ateljea prvi događaj bit će organiziran već 15.09.2014. također u Ćorovića kući s početkom od 20 sati. Tada će biti otvorena samostalna izložba Rikarda Druškića. 20 radova ovog umjetnika izloženo je u Los Angelesu, u LACDA (Los Angeles Center for Digital Arts), dok je u travnju ove godine njegov rad je izabran na najprestižnijem umjetničkom natjecanju na području Azije, 'International Taipei Art Competition'. Inače projekt Omladinskog kluba financiran je od strane veleposlanstva SAD-a u BiH.

Kako su istaknuli članovi 'Prosvjete' Goran Kosanić, Almin Kaplan i Srđan Gavrilović, već u listopadu se očekuje nova promocija knjige. Kada je u pitanju likovna kolonija ona će se održati od 22. do 26. rujna 2014. godine, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem maila [email protected]. Broj prijava je ograničen.

"Ovaj projekat ima za cilj da podrži inicijative mladih ljudi u Mostaru i šire, kroz kreiranje platforme za razvoj umjetničkih i kulturnih aktivnosti", priopćeno je na konferenciji za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close