Predstavljanje romana

Predstavljen ''Blue Moon'' Damira Karakaša

Kultura / Flash | 06. 03. 2015. u 09:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Ćorovića kuće u Mostaru u četvrtak navečer predstavljen je roman "Blue Moon" Damira Karakaša, u organizaciji portala Strane.ba, a u suradnji sa Srpskim prosvjetnim kulturnim društvom "Prosvjeta" Mostar.

Novi roman "Blue Moon", objavljen u izdanju naklade Sandorf,
govori o propalom zagrebačkom studentu, fanatičnom rockabillyju iz provincije krajem osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Tom prigodom o knjizi su govorili Senka Marić Šarić, Almin Kaplan i Srđan Gavrilović.

''Riječ je o izvrsnom autoru i dosta hvaljenom romanu koji govori o nestaloj mladosti, nadolazećim ratnim katastrofama kao i odnosu s autorovom rodnom Likom'', kazao je za Fenu Srđan Gavrilović.

Damir Karakaš rođen je 1967. godine u selu Plašćica kod Brinja u Lici. Od 2001. živi u Bordeauxu u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se uzdržava sviranjem harmonike. Još kao tinejdžer objavljuje karikature i crteže u brojnim novinama u bivšoj Jugoslaviji, a nagrađen je i s nekoliko uglednih nagrada za karikaturu.

"Blue Moon" njegov je četvrti roman, nakon romana "Kombetari" (2000.), "Kako sam ušao u Europu" (2004.) i "Sjajno mjesto za nesreću" (2009.). Objavio je i knjigu putopisa "Bosanci su dobri ljudi "(1999.), zbirke priča "Kino Lika" (2001.), "Eskimi" (2007.) i "Pukovnik Beethoven" (2012.), a napisao je i scenarij za kratki igrani film "Stolac za ljuljanje" (2005.). Djela su mu prevedena na desetak jezika.

Po knjizi "Kino Lika" redatelj Dalibor Matanić snimio je istoimeni film, a po romanu "Sjajno mjesto za nesreću" postavio dramu u riječkom HNK. Dramu "Skoro nikad ne zaključavamo" u sklopu predstave "Zagrebački pentagram" (2009.) na scenu ZKM-a postavio je redatelj Paolo Magelli, a u istom mu je teatru prošle godine premijerno postavljena i drama "Snajper" u režiji Franke Perković. "Snajper" je 2014. u Abidjanu u Obali Bjelokosti postavio Ivica Buljan.

Kopirati
Drag cursor here to close