Zvezdara teatr

Predstava "Voz" pred mostarskom publikom

Kultura / Flash | 25. 05. 2016. u 12:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria Bank u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće, sutra će se u Narodnom pozorišu Mostar odigrati predstava 'Voz' po tekstu C. McCarthyja u adaptaciji i režiji Voje Brajovića.

Brajović ujedno i glumi u ovoj predstavi zajedno sa Sergejem Trifunovićem. Ovaj komad premijerno je izveden prošle godine, a Brajović za predstavu kaže kako ona, kao i svaki projekt u kazalištu koje se ozbiljno bavi svojom misijom, nema namjeru mijenjati svijet nego utjecati na svijest ljudi. Brajović je ideju da McCarthyjev tekst pretoči u kazališni komad dobio kada je gledao film po istom tekstu (u originalu "The Sunset Limited) iz 2011. godine.

''Ovoj predstavi je potreban Mostar i izuzetno mi je drago što gostujem na Mostarskom proljeću. Nećemo iznevjeriti publiku. Kazalište je za mene sveto mjesto, ništa slično filmu i kada igram u kazališnoj predstavi moram imati kolegu kome vjerujem i na kojega se mogu osloniti jer kazališna publika ne prašta prosječnost, posebno u ovakvom djelu'', izjavio je Trifunović.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. već 13. godinu zaredom daje podršku organizaciji Mostarskog proljeća, a ove godine su posebno ponosni što se predstava Voz u sklopu manifestacije održava pod Hypo sponzorstvom.

''Strast prema pozivu koji imaju i Brajović i Trifunović je za svako poštovanje. Ponosni smo što smo kroz sponzorstvo dio Mostarskog proljeća koje je odabralo da publici predstavi Zvezdara teatar i predstavu Voz u izvedbi sjajnih glumaca'', kazala je Sanela Pašić, predsjednica uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Mostarsko proljeće se održava 18. godinu zaredom i gradu na Neretvi svake godine daruje bogat program kroz pomno odabrane kulturne sadržaje.

Kopirati
Drag cursor here to close