Tjedan kulture

Predstava, roman nadahnut svekrvom i ženski aktovi u Kosači

Kultura / Flash | 22. 01. 2015. u 17:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača pripremio je dosta kulturnog, novog i zanimljivog sadržaja do kraja siječnja. naredne dane u siječnju. 'Tjedan kulture' projekt je koji je u protekloj godini polučio dosta uspjeha, pa će se osim redovnih kulturnih, znanstvenih i zabavnih sadržaja, nastaviti i u ovoj godini.

"Mostarska publika je dva puta imala priliku uživati u Kosačinim Tjednima kulture, projektima koji su obuhvaćali nekoliko tematski sličnih kulturnih sadržaja održanih u kratkom vremenskom razdoblju. Stoga ćemo s istoimenim projektima nastaviti i tijekom cijele ove godine. Za siječanj su pripremljena tri događaja", napisali su u priopćenju iz Hrvatskog dom herceg Stjepan Kosača.

Predstava 'Djevojka koja nestaje', teatra Susret, u kojoj igraju Ivana Gudelj i Duško Modrinić najavljena je za 29. siječanj. Radi se o duhovitoj priči, autorice Kordelije Paladin koju izvode dva vrsna glumca mlađe generacije, koji pak igraju različite uloge u različitim i neobičnim odnosima.

Promocija romana Ankice Tomić pod nazivom 'Damen kapric' poznatijeg i kao Ženska mušica biti će održana 30. siječnja u 19 sati. Ovaj popularni roman široj publici je zanimljiv zbog ljubavne tematike, povezanom s uvijek zanimljivim kriminalističkim elementima. Bavi se odnosima hrvatskih parova, s naglaskom na vječitu inspiraciju likom svekrve.

Dan poslije, 31. siječnja u 19 sati, otvorit će se i jedna renomirana izložba 'Tijelo' koja će biti otvorena do 4. veljače. Riječ je o izložbi koja prikazuje 18 intrigantnih fotografija ženskih aktova . Mlada autorica Lili Zaneta iz Splita, dvije godine zaredom je nagrađivana kao najbolja hrvatska fotografkinja.

"Ulaznice za predstavu Djevojka koja nestaje koja će se održati u četvrtak, 29. siječnja s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani, mogu se kupiti od utorka, 20. siječnja na info pultu, po cijeni od 10 KM, u terminima od 10 do 13 i 16 do 20 sati. Ulaznice se mogu rezervirati na broj: 063 940 584. Za studente i umirovljenike ponovno vrijedi popust od 50 posto. Sponzori ovih kulturnih sadržaja su HT Eronet i Fortuna Tours", priopćeno je iz Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Kopirati
Drag cursor here to close