22.veljače

Predstava 'Quijotanje' i Dan ružičastih majica u HNK Mostar

Kultura / Flash | 21. 02. 2017. u 14:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru će u suradnji s mostarskim srednjim i osnovnim školama ove godine obilježiti Dan ružičastih majica 22. veljače, odnosno Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U HNK Mostar bit će izvedene tri predstave „Quijotanje“ koja tematizira slučaj vršnjačkog nasilja među starijim adolescentima koje je oslonjeno na korumpirani sustav gdje su djeca političkih moćnika zaštićenija od druge djece.

U srijedu, 22. veljače u 12 sati glumci HNK Mostar izvest će „Quijotanje“ za učenike Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i Osnovnu školu Ilije Jakoviljevića, uoči same predstave učenici će izvesti prigodan program koji su sami pripremili, a istog dana u 16 sati obilježavanju Dana ružičastih majica pridružit će se i učenici Gimnazije Mostar.

U četvrtak, 23. veljače u 20 sati redovita je repertoarska izvedba predstave Quijotanje za koju je dio ulaznica rezervirala udruga BOHEMSA čiju su članovi studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predstava Quijotanje Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru premijerno je izvedena u prosincu 2016. godine a do sad su je pogledali učenici Srednje medicinske škole i Srednje elektrotehničke škole u Mostaru za ožujak mjesec najavljen je dolazak škola iz Kiseljaka, Busovače i Tomislavgrada.

Autorski je to projekt ansambla predstave čiji tekst potpisuje Dragan Komadina, a u predstavi glume Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Velimir Pšeničnik Njirić, Miro Barnjak, Nikolina Marić i Igor Vidačković, dok koreografiju potpisuje Boris Zovko.

Quijotanje govori o djeci koja vladanje svojih očeva, političkih moćnika, (ne)svjesno prenose na svoj mikrosvijet i potiče mlade ljude na preispitivanje odnosa moći u sustavima stvorenim na nepotizmu i klijentelizmu.

Ulaznice za predstavu "Quijotanje" za četvrtak 23. veljače u 20 sati, po cijeni od 10 KM za studente umirovljenike i učenike 5 KM moguće je kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: [email protected]
I za ovu predstavu studenti mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora Mostar ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
Kopirati
Drag cursor here to close