Mostarsko proljeće

Predstava Karlstadt Kunst Cabaret: Svi putevi vode u Karlovac

Kultura / Flash | 29. 04. 2016. u 09:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. dana Matice hrvatske, u ponedjeljak, 2. svibnja 2016. u 20 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, bit će odigrana predstava Karlstadt Kunst Cabaret, u izvedbi Gradskoga kazališta Zorin dom, Karlovac.

Tekst i dramaturgiji potpisuju Karlovački pelivani, a redatelj je Peđa Gvozdić.

Sponzor večeri je JP Elektroprivreda HZ HB.

Glume: Peđa Gvozdić, Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Adam Skendžić, Nenad Pavlović, Ivan Ćaćić, Petra Cicvarić, Sara Lustig, Petra Šarac, Azra Gorić, Nino Pavleković, Dominik Karakašić.

Ulaz je 10 KM, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kosače na dan predstave, priopćeno je.

Na duhovit i zanimljiv način predstava dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvoga i Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU.

Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Kontrastiranjem situacija i povijesnih činjenica na kabaretski način, inscenirala bi se jedna smiješna strana karlovačke povijesti. Ponukani idejom Karlovca kao Hrvatske u malom i Karlovca kao tranzicijskog centra koji su oduvijek nastanjivali i posjećivali ljudi iz svih krajeva Hrvatske, dio te smiješne strane povijesti primijenit će se i na Hrvatsku. Tko smo i kuda idemo?, jedno je od temeljnih pitanja kojim će se ovaj kabaret baviti.

Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će, kroz pjesmu, suze i smijeh, oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije. Svi putevi vode u Rim, a svi putevi vode kroz Karlovac...

Kopirati
Drag cursor here to close