Opustite se

Pozorište vas zove na predstavu, ulaznice su dobili...

Kultura / Kazalište | 12. 05. 2015. u 16:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 14.05.2015. na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar izvest će se predstava 'Mostarska djelidba'. Komedija, parodija, bezvremena, sa univerzalnim prikazom odnosa vlasti i naroda ovdašnjih prostora.

Radnja komedije 'Mostarska djelidba' smještena je u doba nakon Drugog svjetskog rata, ali gledatelj može lako raspoznati i sadašnje doba i sadašnje "nacionalne" lidere i dušebrižnike, te razotkriti njihove stvarne namjere, kao i to što se zapravo krije iza njihovih velikih riječi o "svojoj" naciji.

Bljesak.info i Narodno pozorište Mostar su ovom prilikom nagradili dva čitatelja sa po dvije ulaznice za ovu predstavu. Ulaznice su dobili Mirna Memić i Marija Đolo. Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Predstava je rađena prema djelu Skendera Kulenovića, u adaptaciji i režiji neprevaziđenog Sulejmana Kupusovića. Igraju: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso i Miralem Kolečić.

Početak predstave je u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM (za učenike, studente i umirovljenike po cijeni od 5 KM) možete kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550 128 ili u inbox facebook profila JU Narodno pozorište Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close