Nema odmora

Pozorište lutaka Mostar radi punom parom

Vijesti / Politika | 05. 07. 2015. u 14:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme kolektivnih godišnjih odmora Pozorište lutaka Mostar radi punom parom. Proteklog tjedna Pozorište je iznjedrilo suvremenu verziju predstave "Ljepotica i zvijer", koja je danas po peti put nakon premijere u gradu na Neretvi izvedena za najmlađu publiku, javlja agencija Anadolija.

Glumci Pozorišta lutaka Mostar Nermina Denjo, Diana Ondelj-Maksumić, Nedžad Maksumić, Igor Vidačković i Serđo Radoš, pod redateljskom palicom Todora Valova iz Bugarske, najmlađoj mostarskoj publici priredili su pravu nedjeljnu čaroliju.

Nakon ove izvedbe Pozorište će 10. srpnja gostovati na Baščaršijskim noćima, a deseta dana nakon toga nastupit će na Festivalu "Poletje" u Ljubljani.

"Publika je radosna što i u ovim ljetnim danima može uživati u Mostaru u lutkarstvu, jer posljednja smo kuća koja još uvijek radi prije ljetne stanke", kazao je glumac i redatelj Pozorišta Lutaka Mostar Nedžd Maksumić.

Na postavci ove predstave, kako naglašava, intenzivno se radilo mjesec i pol dana, jer se svaki trenutak nastojao iskoristiti radno i produktivno sa jednim od svjetski priznatih redatelja s kojim su imali čast surađivati već treću godinu zaredom.

Mladi bugarski redatelj Todor Valov je dobitnik višestrukih nagrada na međunarodnim lutkarskim festivalima, a u svibnju ove godine Lutkarsko pozorošte Mostar je dobilo pet nagrada za njegovu predstavu "Ledeno srce" na festivalima u Kragujevcu i Istočnom Sarajevu.

"Veoma je značajno da se bajka 'Ljepotica i zvijer' na ovakav suvremeni način prikaže u BiH", ističe Maksumić.

Lutkarstvo sa Pozorištem lutaka Mostar, kako je naglasio, zaista se vraća na stare staze slave kako je i nekada bilo. To je odlična suradnja sudionika iz svih segmenata najbolje pokazala.

Scenografiju i lutke kreirala je Bugarka Stefka Kjuvlieva, višestruko nagrađivana umjetnica u oblasti lutkarske umjetnosti. Glazbu je komponirao Atilla Aksoj iz Mostara, koji je već radio glazbu za četiri predstave Pozorišta lutaka, a kostime je uradio Orhan Imami, dok plakat najavu jedinstvenog likovnog rješenja potpisuje mladi mostarski umjetnik Željko Koren.

"Ispunjeno Pozorište zadovoljnom publikom najiskrenijim kritičarima, a to jesu djeca, apsolutno je najveća nagrada za sav trud koji je uložen u predstavu'', stav je kompletnog ansambla kao i same direktorice Pozorišta lutaka Mostar, Ranke Mutevelić.

Kopirati
Drag cursor here to close