„Ledeno srce“

Pozorište lutaka Mostar na Festivalu u Crnoj Gori

Kultura / Kazalište | 07. 09. 2015. u 08:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugog niza sudjelovanja na najznačajnijim međunarodnim lutkarskim festivalima i gostovanja na brojnim scenama širom svijeta, Pozorište lutaka Mostar, prvi put nakon zadnjeg rata, sudjelovat će i na jednom značajnom festivalu u susjednoj Crnoj Gori.

Predstava mostarskih lutkara 'Ledeno srce', koja je do sada dobila osam nagrada na raznim festivalima, izabrana je u službenu natjecateljsku konkurenciju Međunarodnog festivala lutkarstva u Podgorici. Osim u glavnom gradu Crne Gore predstava će biti izvedena i u Herceg Novom.

Inače, predstava 'Ledeno srce' djelo je bugarskog autorskog tima na čelu sa redateljem Todorom Valovom, a tu su još i kreatorica lutaka i scenografkinja Stefka Kjuvlijeva i autor glazbe Plamen Mirčev Mirona. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Odmah nakon povratka sa turneje po Crnoj Gori, Pozorište lutaka sa istom predstavom odlazi i na tradicionalno lutkarsko bijenale u Bugojnu, gdje će, u oštroj konkurenciji najboljih predstava sa područja bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine, kao dokaz da iz Mostara mogu doći i lijepe vijesti, predstavljati našu zemlju i svoj grad, navedeno je iz ove kulturne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close