WHF No. 12

Poznata imena žirija ovogodišnjeg WHF-a No. 12

Kultura / Flash | 28. 07. 2014. u 11:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Trifunović, srbijanski glumac, Đelo Hadžiselimović, jedan od najjačih brendova Hrvatske televizije, te Tomislav Ćavar, širokobriješki filmaš ovogodišnja su imena filmskog žirija West Herzegowina Festa.

O najboljim glazbenicima odlučivat će Atilla Aksoj, mostarski glazbenik, član benda Zoster te dua Artkul, Orhan Maslo, izvršni producent i direktor Mostar Blues & Rock Festivala i Rock škole Mostar te Ivan Galić Ivećko, utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu.

Književnik i najbolji književni urednik u BiH Milo Jukić, književnik sa šibenskom adresom, Emir Imamović Pirke te novinar i književnik Berislav Jurič, odlučivat će o najboljoj kratkoj priči ovogodišnjeg festivala.

Inače, u uži izbor ovogodišnjeg, 12. po redu Festivala, prošlo je osam bendova, 27 kratkih filmova, a u festivalskom fanzinu bit će objavljeno 35 priča.

Najbolji bend dobit će besplatno snimanje singla i spota, autor najboljeg filma bit će nagrađen kamerom, a pisac najbolje priče s 500 KM, dok će drugi i treći dobiti 300, odnosno 200 KM.

Inače, prvu festivalsku noć obilježit će nastupi benda Pešes, prošlogodišnjih pobjednika festivala, mostarskog Zostera i zadarskog Postolar Trippera. Drugu noć nastupit će Projekt Jogi Pop te splitski TBF, a festival će zatvoriti koncert Nene Belana.

West Herzegowina Fest održat će se od 31. srpnja do 2. kolovoza na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu u Širokom Brijegu.

Zbog ''prevrtljivog'' vremena i moguće kiše, organizatori su se pobrinuli da se posjetitelji mogu skriti od pljuska pod velikim nadstrešnicama i velikim šatorima. 

Portal Bljesak.info, kao medijski pokrovitelj i ove godine će svojim čitateljima podijeliti nekoliko ulaznica za festival. 

Kopirati
Drag cursor here to close