Dijalog za budućnost

Poziv na natječaj 'Pišem ti bosančicom'

Kultura / Flash | 02. 07. 2015. u 13:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH poziva studente i profesionalne umjetnike sa područja Bosne i Hercegovine da sudjeluju na natječaju Pišem ti bosančicom koji je organiziran u okviru projekta Dijalog za budućnost a koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Ideja je okupiti likovne stvaratelje, studente umjetnosti i grafičkog dizajna da svojim umjetničkim angažmanom, kroz zajedničko kulturno naslijeđe grade put do razumijevanja i zajedničke budućnosti. Stoga raspisujemo natječaj na kome se mogu prijaviti radovi čija je tema bosančica, odnosno stara ćirilica, bosanska ćirilica, hrvatska ćirilica... Cilj projekta je približiti stručnoj, ali i široj javnosti, bogatstvo kulturnog naslijeđa u oblasti tipografije i pismenosti na tlu Bosne i Hercegovine i šire na Balkanu, navodi se u priopćenju.

Tko može sudjelovati?

Natječaj je namijenjen prije svega mladima - studentima, likovnim umjetnicima, profesionalcima u oblasti grafičkog dizajna, ali i drugim građanima Bosne i Hercegovine. Nastanak radova koji se prijavljuju za ovaj natječaj nije vremenski ograničen - mogu to biti i radovi nastali ranije, ali i radovi napravljeni specijalno za ovaj natječaj.

Koji radovi se prihvaćaju?

U izbor za nagradu ući će gotovi fontovi ili grafički prikazi prijedloga za fontove, tipografski plakati na zadanu temu, crteži, grafike, slike, trodimenzionalni objekti i video radovi čija tema je isključivo bosančica - stara ćirilica, bosanska ćirilica, hrvatska ćirilica.

Format


Radovi se šalju u pdf ili jpg ili png formatu, s tim da duža dimenzija ne prelazi 3500 pixela. Naziv fajla je: ImePrezime-Naziv. Broj radova koji se mogu predati na natječaj nije ograničen. Ukoliko se radi o originalnom likovnom djelu, za izložbu treba dostaviti original. Ostale radove tiskat će organizator.

Prijave


Prijave na natječaj su besplatne. Radove treba poslati na e-mail [email protected] Subject poruke je Dijalog za buducnost. Uz radove koji se nalaze u attachmentu poruke, potrebno je dostaviti i sljedeće podatke:

Ime i prezime
Datum rođenja
Adresa
E-mail
Telefon/mobil
Naziv rada
Godina nastanka
Tehnika

Izložba

Žiri će napraviti selekciju pristiglih radova koji će biti izloženi u prosincu 2015. godine u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a potom i u Trebinju, Širokom Brijegu i Banja Luci. Među odabranim radovima, bit će izabrana tri kojima se dodjeljuju nagrade. Svrha projekta nije samo nagraditi radove, već kreirati zanimljivu i poučnu izložbu koja će privući pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini. Svi radovi odabrani za izložbu će biti objavljeni i na web stranici http://www.bosancica.ulupubih.com.ba/

Nagrade

Internacionalni žiri, koga će imenovati organizatori, dodijelit će tri novčane nagrade:
- Prvu nagradu u iznosu od 1.500KM
- Drugu nagradu u iznosu od 700KM
- Treću nagradu u iznosu od 300KM
Nagrade će biti dodijeljene na otvaranju izložbe u Sarajevu. Otvaranje će biti organizirano najkasnije do prosinca 2015. godine.

Rokovi

Radove ili digitalne reprodukcije, odnosno fotografije djela treba dostaviti do nedjelje 18. listopada 2015. godine u 24.00 sata.
Organizator zadržava pravo reprodukcije radova za knjigu koja će biti tiskana u finalnoj fazi projekta Pišem ti bosančicom, za izložbu, kao i u svrhu promocije projekta. O ostalim detaljima projekta, možete dobiti informacije na email [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close