MTM

Povedite dijete u kazalište: Međunarodni dan teatra za djecu i mlade!

Kultura / Flash | 19. 03. 2015. u 12:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Mostarski teatar mladih će povodom Međunarodnog dana teatra za djecu i mlade, koji se obilježava svakog 20. ožujka, u subotu 21. ožujka, s početkom u 17 sati u svojim prostorijama u Gradskoj banji, na dostojanstven način proslaviti ovaj datum i upriličiti poseban program za svoje najmlađe posjetitelje.

Vođen ovogodišnjom parolom Međunarodnog dana teatra za djecu i mlade ''Povedite dijete u kazalište'', MTM je osmislio sljedeći program:

-  U 17 sati : Predstava za bebe ''Sunčani vrtuljak''

Ova predstava na zanimljiv način opisuje četiri godišnja doba, priča o prijateljstvu i prati metamorfozu prirode. Nositelji radnje su likovi Mišica i Medo, a cijelu predstavu prati glazba Antonija Vivaldija. Redatelj je Zalan Greguss, a igraju Angela Bulum i Igor Vidačković.

-  17.30 sati : Natjecanje mladih talenata

Ovaj dio programa predviđen je za djecu do 13.godina starosti, koja smatraju da posjeduju određeni talent; gluma, imitacija, pjevanje, recitacija, poezija itd. Svi zainteresirani mogu se družiti sa nama u subotu i svojim dolaskom uljepšati našu proslavu. Sva djeca koja žele recitirati, pjevati ili odglumiti nešto pred publikom i natjecati se za  lijepe nagrade trebaju doći u MTM u Gradskoj banji u subotu u 17.30.

- U 19.30 sati : Predstava Omladinskog studija MTM ''Muzej ptica''

Tijekom edukativnih radionica sa mladim mostarskim umjetnicima Ivanom Radić, Bojanom Beribakom i Borisom Marićem, podržanih u okviru OXFAM-ovog projekta zaštite ptica, mladi su samostalno napisali tekst i kreirali kostime za predstavu edukativnog i komičnog karaktera ''Muzej ptica''.

Ulaz na sve sadržaje povodom Međunarodnog dana teatra za djecu i mlade je besplatan !

Kopirati
Drag cursor here to close