PRO-Budućnost

Posjeta galeriji Srebrenica - “Trebamo znati”

Kultura / Flash | 30. 06. 2015. u 19:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici 18 bosanskohercegovačkih općina, između ostalih Bratunca, Glamoča, Prijedora, Bosanske Krupe, Sokoca, Teočaka, Kladnja, Vlasenice, Novog Grada, Gradačca, Doboja, Mostara i Gornjeg Vakufa-Uskoplja, u srijedu, 1. srpnja 2015. godine u 10.00 sati, posjetit će galeriju Tarika Samaraha 11/07/95 u Sarajevu.

Ova posjeta, organizirana u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, simbolično je nazvana „Trebamo znati“ i posvećena je obilježavanju 20 godišnjice genocida u Srebrenici.

Ovom posjetom predstavnika različitih općina Galeriji 11/07/95 želi se demonstrirati suštinska posvećenost projekta prihvaćanju onog što se dogodilo drugima, empatiju prema onima koji su najviše stradali tijekom rata, te pokazati da smo u stanju zagovarati za pozitivne promjene u našem društvu koje treba ići u pravcu mira i nenasilja.

Sudionici posjete su akteri projekta PRO-Budućnost, predstavnici općinskih stuktura, nevladinog sektora i sl. Nakon posjete galeriji 11/07/95, organizirana je posjeta Historijskom muzeju BiH u 12.00 sati, uz vodstvo prof. dr. Nerzuka Ćurka, koji će u tom prostoru održati sat povijesti.

Razumijevajući da je jedna od najvec´ih prepreka pomirenju u BiH postojanje konkurentnih i međusobno isključujućih političkih i povijesnih narativa o događanjima u proteklom ratu, projekat PRO-Budućnost je zasnovan na pretpostavci da otvaranjem dijaloga, razumijevanjem između ljudi da omoguc´i građanima u 30 ciljnih općina da kroz različite aktivnosti čuju i prihvate postojanje drugačijih političkih i povijesnih priča i omoguc´i ključnim akterima u odabranim općinama da pruže podršku lokalnim inicijativama izgradnje povjerenja.

Kopirati
Drag cursor here to close