jedinstvena manifestacija

Počinje Festival prijateljstva u Goraždu

Kultura / Flash | 01. 08. 2015. u 16:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaesti Internacionalni festival prijateljstva, jedinstvena kulturna manifestacija u regiji čiji su sudinici brojni umjetnici iz cijelog svijeta, počinje danas u Goraždu, a trajat će do 6. kolovoza.

Tijekom ove prestižne manifestacije susrest će umjetnici iz brojnih zemalja, između ostalih, Francuske, Austrije, Turske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Srbije i Njemačke. Posjetitelje Festivala očekuju predstavljanja knjiga i sajam knjige, igrani i dokumentarni filmovi, pop-rok i koncerti narodne glazbe te koncerti kulturno-umjetničkih društava.

Goste i sudinike Festivala sigurno će obradovati "Bosanska avlija", događaj tijekom koga će biti predstavljena tradicionalna bosanska jela. Osobito vrijedan segment Festivala je i ove godine međunarodna likovna kolonija "Boje prijateljstva".

U Festival se vraća i manifestacija koja posebno raduje mlade, a riječ je o Igrama na Žanju, adi na Drini, u srcu Goražda, tijekom kojih će se djevojke i mladići nadmetati u nogometu i odbojci na pijesku, te drugim disciplinama.

Duh Festivala i iskrenog prijateljstva između Goražda i Bretanje, grada San Brijea, donose sa sobom članice i članovi ansambla "Les ZaZous" koji su već nekoliko puta sudjelovali na goraždanskom festivalu.

U Festivalskom programu je i "Sajam starih zanata" koji čuva tradiciju ručnog stvaranja i promovira turističke i gastronomske potencijale Goražda i Bosansko-podrinjske županije.

Za najmlađe su pripremljene brojne edukativne i zabavne radionice, a njihova festivalska priča bit će zaokružena tradicionalnim maskenbalom, priopćenjo je iz pres-službe 17. Internacionalnog festivala prijateljstva "Goražde 2015".

Kopirati
Drag cursor here to close