DO 30. rujna

Počele prijave za "Music Meeting" u Sarajevu

Kultura / Flash | 01. 09. 2015. u 06:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi glazbenici i studenti glazbe mogu se od danas do 30. rujna prijaviti na regionalni edukativni program "Music Meeting" koji se četvrtu godinu organizira u okviru Međunarodnog glazbenog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Program je namijenjen mladim glazbenicima u dobi od 18 do 27 godina, zainteresiranima za jazz, ali je otvoren i za glazbenike izvan okvira jazza koje zanima istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju glazbe.

Ovogodišnji program će okupiti više od 80 mladih glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, a zainteresirani za program mogu aplicirati putem formulara na službenoj festivalskoj stranici www.jazzfest.ba.

Osim što će u Sarajevu okupiti mlade iz šire regije, koji će sudjelovati u brojnim programskim aktivnostima uključujući radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima - gostima festivala, Music Meeting će omogućiti i zajedničke nastupe polaznika te tako ostati početna platforma i za eventualne buduće suradnje regionalnih glazbenika, uspješno ustanovljena 2012. godine.

Glazbenicima koji budu primljeni na program bit će plaćeni putni troškovi i troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, a bez naknade će prisustvovati svim programima 19. Jazz Festa Sarajevo 2015. koji će biti održan od 3. do 8. studenog ove godine, priopćeno je iz Pres-službe Jazz Festa Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close