Novicijat

Petorica mladića obukla fratarski habit

Kultura / Flash | 16. 07. 2012. u 10:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačka franjevačka provincija dobila je pet novih mladića koji su odjenuvši fratarski habit ušli u Novicijat i započeli intenzivnu pripravu za život u franjevaštvu, te nastavljajući put ka svećeništvu.

U posuškoj kripti, uz koncelebraciju 36 svećenika, misno slavlje je predvodio provincijal dr. fra Ivan Sesar.

Franjevački habit su obukli: Hrvoje Ćurčić iz Benkovca, Nikola Jurišić iz Posušja, Emanuel Letica iz Bukovice, Jozo Mandić i Antonio Musa iz Širokoga Brijega.

U propovijedi, koju možete čuti u tonskome obliku, provincijal je mlade fratre ohrabrio primjerom života Svetoga Franje, osobito njegovom molitvom i meditacijom kako bi do kraja nasljedovao Isusa.

Pod misnim slavlje je pjevao zbor Frame iz Posušja pod ravnanjem Marina Jurišića. Njihovio pjevanje mnogi vjernici i fratri su s užitkom slušali kao i kasnije pozitivno komentirali. Jednu pjesmu je na početku slavlja otpjevala sestra Joze Mandića u zajedništvu s briškim framašima.

Tumač obreda je bio fra Mario Knezović, a fra Stanko Mabić je postulante preporučio za prijem u Novicijat. Na kraju misnoga slavlja riječi čestitki i zahvale uputio je fra Milan Lončar, župnik. Iza misnoga slavlja bilo je zajedništvo stola s rodbnom i uzvanicima.

Kopirati
Drag cursor here to close