Omladinsku klub

Petodnevna likovna kolonija u Ćorovića kući

Kultura / Umjetnost | 21. 09. 2014. u 15:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPKD 'Prosvjeta' organizira, treću po redu, likovnu koloniju u Ćorovića kući u razdoblju od ponedjeljka, 22. rujna do petka, 26. rujna 2014. godine.

Likovna kolonija ima za cilj okupiti mlade umjetnike, pružiti im prostor i sredstva za rad, te finalno predstaviti njihove radove na izložbi koja će biti otvorena posljednji dan likovne kolonije, te trajati pet dana.

Kolonija će biti organizirana kroz radionicu koju će voditi umjetnici, članovi udruženja likovnih umjetnika 'Format'. SPKD 'Prosvjeta' će osigurati materijal potreban za rad, u skladu s projektnim mogućnostima.

Nakon kolonije, SPKD 'Prosvjeta' će otvoriti svoje prostorije u formi otvorenog ateljea za mlade umjetnike, koji će moći koristiti prostore galerije i bašte Ćorovića kuća. Umjetnici će, u dogovoru s upravnim odborom 'Prosvjete', moći koristiti ove prostorije kao vlastiti atelje, tj. kao radno-izložbeni prostor unutar kojeg će kroz zajedničke izložbe moći predstaviti svoj rad.

Prostor ateljea će u prvoj fazi biti otvoren od listopada 2014. godine do lipnja 2015. godine. Koordinaciju kolonije i otvorenog ateljea voditi će SPKD 'Prosvjeta' u suradnji s udruženjem likovnih umjetnika 'Format'. Otvaranje Omladinskog kluba je omogućila podrška američkog naroda putem Američkog veleposlanstva u Sarajevu, navedeno je iz 'Prosvjete'.

Kopirati
Drag cursor here to close