Izložba i radionica

Patchwork: Izložba koja gleda na Mostar iz ptičje perspektive

Kultura / Flash | 07. 11. 2014. u 18:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Muzičke škole na Musali u Mostaru otvorena je izložba ''Patchwork Mostar'', na čijem otvaranju su nastupili učenici iz ove škole.

Izložbu su organizirali Fondacija za modernu umjetnost i arhitekturu Färgfabriken i Agencija lokalne demokracije Mostar, uz podršku Grada Mostara.

''Jedan od načina da se uspostavi dijalog i komunikacija među ljudima jeste kroz umjetnost. Ako netko želi razumjeti što će donijeti budućnost, onda mora prihvatiti prošlost, ali mora živjeti i u sadašnjosti. Izložba ''Patchwork Mostar'' želi prikazati ljude i gradove koji imaju sličnu sudbinu'', poručuju organizatori.

U projekt ''Patchwork'' osim Mostara, uključeni su gradovi Bejrut i Stockholm.

''Patchwork Mostar'' je izložba koja gleda na grad iz ptičje perspektive, ali također i iz neposredne sredine. Ovom izložbom želimo pokazati da Mostar ima neovisnu kulturnu platformu koja je dobrodošla i podržana'', poručuju organizatori.

U sklopu izložbe prikazani su dokumentarni filmovi, kroz koje su ispričane priče o gradovima i njihovim ljudima, povijesti, sadašnjost i budućnost, emocijama i identitet.

Izložba je otvorena za sve posjetitelje svakim danom u vremenu od 11.30 do 13.00 i od 18.00 do 20.00 sati do 28. studenog 2014. godine.

Također, u sklopu izložbe planirano je održavanje nekoliko radionica. Radionica za djecu ''Animirani trenuci'' održavat će se od 10. do 14. studenog. Prezentacija rezultata ove radionice održat će se 14. studenog u 18.00 sati. Isti dan će biti i radionica ''Kolaž sjećanja i snova''.

Radionica ''Društvena refleksija urbanog prostora'' zakazana je za 21. studeni.

Kopirati
Drag cursor here to close