Papa dobrog srca

Papa zatvorio Sikstinsku kapelu za turiste i organizirao posjet za beskućnike

Kultura / Vjera | 26. 03. 2015. u 12:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sikstinska kapela se u četvrtak poslije podne iznimno otvara za oko sto pedeset beskućnika i zatvara za turiste nešto ranije nego inače, priopćila je u četvrtak Sveta Stolica, u novoj konkretnoj inicijativi koja svjedoči o skrbi pape Franje za siromašne.

Beskućnici će tijekom obilaska kapele također prošetati vatikanskim vrtovima i posjetiti muzeje malene države u organizaciji poljskog prelata, papina djelitelja milostinje mons. Konrada Krajewskog.

Ovi neočekivani posjetitelji, podijeljeni u tri skupine, dodaje dnevnik L'Osservatore Romano, imat će vodiča koji će ih provesti ispred Doma svete Marte gdje boravi papa rodom iz Argentine, a zatim će prošetati dijelom veličanstvenih vrtova, prenosi Index.hr.

Zatim će proći kroz Vatikanske muzeje i na koncu doći u Sikstinsku kapelu koju će moći u miru razgledati. Toga dana će glasovita kapela koju je oslikao Michelangelo zatvoriti u 16.00 sati po srednjoeuropskome vremenu.

Pod znamenitim freskama koje prikazuju stvaranje svijeta i posljednji sud predviđena je zajednička molitva. Nakon toga će u kafeteriji muzeja biti upriličen zajednički objed.

Papa Franjo potiče karitativne inicijative svoga djelitelja milostinje koji je osobno podijelio ulaznice beskućnicima koji u velikom broju spavaju oko Trga svetog Petra.

Papa i mons. Krajewski su u prigodi nedjeljnog angelusa zaposlili beskućnike da prisutnim vjernicima podijele džepno izdanje Evanđelja.

Usto, najmanje 80 ljudi dolazi svaki dan na besplatno tuširanje unutar vatikanskih zidina, doznaje agencija za praćenje Vatikana I.MEDIA.

Kopirati
Drag cursor here to close