idem dalje

Papa Franjo ne razmišlja o 'ostavci'

Kultura / Flash | 30. 05. 2016. u 13:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je u nedjelju navečer odbio mogućnost odreknuća od papinske službe, istaknuvši da je spreman "ići dalje" u svojoj teškoj zadaći vođenja Crkve s 1,2 milijarde vjernika, priopćila je u ponedjeljak Sveta Stolica.

Sedamdesetdevetogodišnji Sveti Otac, rođen u Argentini, odgovarao je na pitanja sudionika 6. svjetskog kongresa Papinske zaklade 'Scholas Occurrentes', koji se održava u Vatikanu.

Papa Franjo je u nedjelju predvečer pred sudionicima, među kojima su bili američke filmske zvijezde Salma Hayek, George Clooney i Richard Gere te mladi "youtuberi", rekao da "nije razmišljao o ostavci" zbog svojih "odgovornosti".

"Priznajem vam: nisam mislio da ću biti izabran i to je za mene bilo iznenađenje. No Bog mi je nakon toga dao mir koji još traje. I to me potiče da idem dalje, to je milost koju sam primio", rekao je odgovarajući na pitanje.

Papa je na tiskovnim konferencijama i u razgovorima zadnjih godina natuknuo da bi se mogao odreći službe poput svog prethodnika Benedikta XVI. koji je, rekao je, ustanovio naslov "pape emeritusa".

Glumci Salma Hayek, George Clooney i Richard Gere odlikovani su Medaljom za mir zbog svog zalaganja za školovanje mladih.

Međunarodna sveučilišna mreža Scholas Occurentes koju Papa podupire od njezinih početaka, pozvala je usto mlade diljem svijeta da na mrežnoj stranici "Ask Pope Francis" postavljaju pitanja Svetom Ocu.

Na ovom 6. svjetskom kongresu u Vatikanu sudjelovalo je četiristotinjak sudionika s područja komunikacija, umjetnosti, športa i tehnologije iz 190 zemalja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close