Zbog bolesti?

Papa Franjo će se povući s mjesta poglavara rimokatoličke crkve?

Kultura / Vjera | 29. 03. 2015. u 11:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schonborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve, pape Franje s te funkcije.

On je u intervjuu za bečki list " Oesterreich ", rekao da je "zamisliva ostavka pape Franje", dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave Pape.

Schonborn je podsjetio da je papa Franjo star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

''To što ima takav osjećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže što misli. Papa Franjo je iznio mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt XVI'', podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, povlačenje Pape je u tom smislu moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ipak dodaje, treba imati i razumijevanja ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franjo, prema njegovim riječima, je "ogroman poklon", te ga uspoređuje s papom Ivanom XXIII, koji je prije pola stoljeća unio novitete u crkvu.

''On je osvježenje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije kompliciran i živi život okrenut siromašnima i napaćenima'', smatra Schonborn.

Kopirati
Drag cursor here to close