Ljubavna priča

Pakistanci snimaju mjuzikl u Blagaju i Počitelju

Kultura / Flash | 24. 05. 2015. u 09:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa pakistanske producentske kuće Farouq Mengal (FM) iz Karačija došla je u Bosnu i Hercegovinu kako bi pronašla odgovarajuće lokacije za snimanje ljubavnog mjuzikla.

Redatelj Farouq Mengal i producentica Shalinaz Aftab su zajedno s bh. aktualnim veleposlanikom u Pakistanu Nedimom Makarevićem, te predstavnicima izvršnog producenta s bh. strane Edinom Šarkićem iz produkcijske kuće Scout film, za FENU govorili o budućem filmu.

Kako kaže Mengal, BiH je prelijepa i našao je uz pomoć kolega iz BiH i lokacije koje bi mogle odgovarati. A to su Sarajevo, Počitelj, vodopad Kravice, Blagaj.

Sama priča filma koji je po žanru mjuzikl je priča o dvoje umjetnika glazbenikom iz Pakistana. Priča ide uobičajenim tijekom upoznavanje, ljubav. Nakon toga slijede događanja zbog kojih se misli da je muškarac mrtav a on se nekim stjecajem okolnosti našao u BiH. I žena koja ga voli kreće u potragu za njim.

Glumci u ovom filmu bit će i iz Indije i iz Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Pakistana ističu da im Bosna i Hercegovina odgovara ambijentom za snimanje, a zasluge za njihov dolazak pripadaju prije svega bh. veleposlanikom u Pakistanu.

Početak snimanja filma planiran je za lipanj.

Na pitanje koja je razlika između indijske i pakistanske filmske produkcije odgovaraju da je u odnosu na pakistansku indijska filmska produkcija u boljem materijalnom položaju, s dužom tradicijom i s većim tržištem. A nekih drugih razlika i nema.

Kopirati
Drag cursor here to close