Kiseljak

Otvorene prijave za audiciju za mjuzikl ''Josip i kričave boje njegovih snova''

Kultura / Flash | 16. 04. 2015. u 13:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek traju prijave na audiciju za mjuzikl ''Josip i kričave boje njegovih snova'' koji će biti izveden u Kiseljaku.

Audicija je u petak, 17. travnja u Hrvatskom domu u Kiseljaku, s početkom u 18 sati.
Prijaviti se može na broj 063 412 360 ili mail [email protected], no svi oni koji to prethodno ne obave, svejedno mogu doći na audiciju. Ukoliko termin nekome ne odgovara, bit će dogovoren još jedan.

Za audiciju nije potrebna prethodna priprema. Eventualno ponijeti neku željenu glazbenu matricu ili otpjevati nešto a capella, dok će kandidati za plesne uloge koreografiju raditi s redateljem.

Mjuzikl je na hrvatskom jeziku i sudjelovanje je besplatno, a organizator projekta je Općina Kiseljak.

Podsjećamo, međunarodno priznat redatelj iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez dolazi u Kiseljak održati raznobojni mjuzikl s Broadwaya pod nazivom „Josip i kričave boje njegovih snova“ .

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od neuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova"). Na Broadwayu je do sada izveden čak 750 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojega su njegova braća prodala u ropstvo. Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima, a u Kiseljaku će biti izveden sredinom svibnja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close