12. festival

Otvorena Mostarska liska: Ulaznice za Balkanskog špijuna u Sarajevu su dobili...

Kultura / Kazalište | 20. 04. 2015. u 21:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je u ponedjeljak navečer u Narodnom pozorištu otvorio 12. izdanje međunarodnog festivala komedije 'Mostarska liska'. U svom kratkom govoru rekao je kako ovaj festival zaslužuje pažnju, te je pozvao stanovnike Mostara, kao i goste grada da posjete festival i na taj način barem na trenutak da se opuste i ne misle na svakodnevne brige.

Pred otvaranje festivala prisutne je pozdravio i direktor Narodnog pozorišta Almir Mujkanović koji je zahvalio svim sponzorima, donatorima i drugim ljudima koji su na svoj način pomogli održavanje ovogodišnjeg festivala.

Pred publikom je izvedena prva predstava u natjecateljskom dijelu programa, a riječ je o domaćoj produkciji i izvedbi 'Chick lit'. Riječ je o duhovitoj i ironičnoj groteski hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Admir Glamočak, Tatjana Šojić i Jasna Žalica, dok su u žiriju publike Elvedin Nezirović, Mira Pehar i Alma Fazil-Obad. Stručni žiri je večeras malu lisku dodijelio glumici Jeleni Kordić Kuret.

Slijedeća predstava na programu je 'Balkanski špijun u Sarajevu' koja će biti izvedena u utorak 21.4.2015. od 20 sati. Riječ je o svježoj, žestokoj i nadasve duhovitoj satiri koja raduje i nasmijava teatarsku publiku.

Za ovu predstavu Bljesak.info je u suradnji s organizatorom festivala nagradio dva čitatelja sa po dvije ulaznice. Ulaznice su osvojili Mladenka Medić i Amela Sjekirica - Suljić. Dobitnici su putem maila biti obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Kopirati
Drag cursor here to close