Kirurg fotograf

Otvorena izložba fotografija poznatog mostarskog kirurga prof.dr Zdrinka Brekala

Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2014. u 21:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svečanosti otvaranja III. kongresa kirurga FBiH u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" upriličena je izložba fotografija prof.dr.sc. Zdrinka Brekala.

Riječ je o drugoj samostalnoj izložbi koja sadrži oko 25 fotografija printanih na platnu, a u kojima dominiraju priroda, kukci, cvijeće, pejzaži i makrofotografija.

Izložbu je otvorio i autoru čestitao počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, a pored njega, o izložbi je govorio ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i likovni kritičar Ivan Vukoja.

''Zdrinko Brekalo nedvojbeno posjeduje zavidnu fotografsku vještinu, odnosno, suvereno vlada fotografskim tehnikama, osobito makrofotografijom koju najčešće koristi i najdosljednije provodi u cjelokupnom fotografskom opusu'' kazao je Vukoja.

Obraćajući se nazočnima, autor izložbe je istaknuo kako je ljudski život jako kratak te kako su tolerancija i suživot, a što prikazuje i jedan dio njegovih fotografija, ono nešto od čega bi svi trebali živjeti. Također je zahvalio svim posjetiteljima na dolasku, te istaknuo kako ovu izložbu posvećuje svojoj obitelji.

Izložba je prodajnoga karaktera i ostaje otvorena do 31. listopada 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close