Konjic

Otvoren treći festival glumaca BiH

Kultura / Flash | 06. 05. 2016. u 09:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvaranje 3. festivala glumaca Bosne i Hercegovine, upriličeno je sinoć uz prisustvo mnogobrojnih građana Konjica ali i posjetitelja iz susjednih općina, u Kino Sali Društvenog doma u Konjicu. Otvorenju su, između ostalih prisustvovali i predstavnici federalne razine vlasti, te ministri iz Vlade HNŽ.

Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi HNŽ, kazao je kako je sinoćnji događaj od velikog značaja kako za Konjic, tako i za cjelokupnu kulturu Bosne i Hercegovine.

''Ovaj festival se razlikuje od ostalih festivala, jer u prvi plan stavlja samog glumca, dakle umjetnik nam je prioritet i to daje posebnu važnost ovome festivalu, i to je ono što daje jednu dodatnu snagu našim umjetnicima, kako bi mogli dalje da se usavršavaju i unaprjeđuju, te nam pruže još bolje i kvalitetnije predstave'', kazao je Hadžović.

Na pitane o spremnosti i mogućnostima Vlade HNŽ-a u pružanju financijske podrške i pomoći širenja takvih manifestacija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ministar Hadžović kazao je kako ministarstvo, na čijem je čelu, ima na raspolaganju veoma mali iznos novca te da se nada kako će se te stvari u budućnosti promijeniti.

''Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Vlade HNŽ, ima nažalost veoma mali iznos novca na raspolaganju, ali se nadam da će se to u budućnosti promijeniti, jer kultura je ono što čini sve nas ovdje, i bez toga na kraju krajeva bez kulture ovdje ne bih mogli ni živjeti, kazao je Rašid Hadžović ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close