Umjetnost u BiH

Otvaraju se likovne kolonije u Gradačcu i Livnu

Kultura / Umjetnost | 20. 07. 2017. u 11:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fortuna ART, udruga likovnih umjetnika iz Zagreba, u suradnji s tvrtkom B.E.S.T. projekt iz Zagreba, organizira 6. međunarodnu likovnu koloniju koja će se održati od 21. do 23. srpnja u Gradačcu.

Na likovnu koloniju u Gradačac, osim slikara iz Hrvatske, pozvani su umjetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Rusije.

Pozivu organizatora su se odazvali umjetnici: Jadranka Paušić, Željka Sedlan, Robert Hinkelman, Anto Kajinić i Ante Čulo iz Zagreba, Stjepan Divković iz Ozlja, Ante Bumbar Nikolić iz Tovarnika, Nevenko Letić iz Belog Manastira, Verica Čupić iz Novog Sada, Danijela Vojnić i Divna Lulić Jovičić iz Subotice, Viktorija Rabžajeva iz ruskog Ulan-Udea, a od domaćih umjetnika: Jusuf Muharemović i Mladen Filipović iz Brčkog, Adil Mešanović iz Kalesije te Hiba Alajbegović Mustafić iz Sarajeva.

U nedjelju otvaranje izložbe radova slikarske kolonije Zabrišće

Izložba radova slikarske kolonije Zabrišće, povodom njezine petogodišnjice postojanja, bit će svečano otvorena u nedjelju, 23. srpnja, u 18 sati u sali hotela Park u Livnu.

Organizator kolonije Zabrišće je prof. dr. Izet Hozo, gastroenterolog iz Splita, a na ovogodišnjoj izložbi će, uz pučanstvo, nazočiti autori, slikari iz Livna i Splita.

Slikarska kolonija Zabrišće nastala spontano prije pet godina na imanju prof. Hoze u Zabrišću pored Livna, uglavnom od umjetnika sa prostora Livna i Splita koji su stvarali slikarske stilove i raskoš slikarskog umijeća te, disperziju pravaca od hiperrealizma do apstrakcije, počev d kanona klasične talijanske umjetnosti, crno-bijelo, sfumato..., potom inačice impresionizma, poentilizma, pop arta…

Kopirati
Drag cursor here to close