Izbjeglice iz Rame

''Oteto djetinjstvo'': Film koji donosi orginalna svjedočanstva djece iz Rame

Kultura / Flash | 27. 02. 2015. u 14:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarni film ramskog svećenika i autora mr. sc. Pave Crnjca koji govori o teškom životnom putu djece izbjeglica iz Rame tijekom Drugog svjetskog rata na prehrani u Zagrebu i okolici, konačno je dovršen.

Film je vrijedno i originalno svjedočanstvo koje od zaborava trga potresne priče više stotina ramskih ljudi koji su u ratnoj oluji 1942. i 1943. godine kao malodobna djeca bili prinuđeni napustiti rodni dom te se rasuti diljem tadašnjeg svijeta.

Mnogi od njih vratili su se poslije rata svojim domovima, a jedan znatan dio njih ostao je u domovima kod novih obitelji po kontinentalnoj Hrvatskoj. Kako su rasli, što su proživljavali i kakvo je bilo njihovo sjećanje? - moći će te po prvi puta pogledati u ovom novom filmu pod nazivom ''Oteto djetinjstvo''.

Ramska zajednica Zagreb kao producent ovog filma organizira premijerno prikazivanje filma koje će biti upriličeno u Zagrebu, u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u 19 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, dvorana „Vijenac“, Kaptol 29a.

O filmu će govoriti: monisnjor Juraj Batelja, Katolički bogoslovni fakultet, dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, fra Mijo Džolan, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira i don Pavao Crnjac, autor filma, priopćila je Ramska zajednica Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close