Natjecanje mladih

Osvojite vrijedne nagrade za najljepše napisano pismo u 2015. godini

Kultura / Flash | 26. 01. 2015. u 14:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta Mostar, zajedno s BH Poštom i Poštama Srpske, i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih u BiH. Natjecanje je dio međunarodnog natjecanja koje organizira Svjetska poštanska unija (UPU) kako bi potaknula razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu.

Međunarodni ured je za 44. natjecanje u pisanju pisama odabrao temu ''Pričajte nam o svijetu u kakvom biste željeli odrasti''. Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 1. travnja 2015. godine.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). Sljedećih sedam učenika dobit će USB player, a autori svih odabranih radova dobit će poklon pakete b-h poštanskih operatora.

Također, Agencija za poštanski promet BiH prigodnim nagradama nagradit će tri najkreativnija pisma.

Hrvatska pošta Mostar prigodnim darom nagradit će 5 škola iz kojih na adresu HP Mostar pristigne najveći broj pisama, te 10 najboljih radova diplomama i zbirkama poštanskih maraka.

Više informacija o natjecanju u pisanju pisama možete dobiti na službenoj facebook stranici HP Mostar ili web stranici www.post.ba te putem telefona 036/445-091, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close