Silvestar Ištuk

''Ogledne silnice'': Knjiga o socijalnim problemima napisana na satiričan način

Kultura / Knjige | 28. 04. 2015. u 17:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u HKD herceg Stjepan Kosača u utorak je promovirana knjiga ''Ogledne silnice'' autora Silvestara Ištuka. Promociju knjige je organizirala Narodna knjižnica HNŽ-a. Knjiga je objavljena prije godinu i pol dana, ali ovo joj je prva službena promocija.

''Ogledne silnice su reprezentativan su naslov Ištukovog 20-tog godišnjeg opusa. Sinteza dugogodišnjeg pedagoškog i autorskog rada'', rečeno je na promociji knjige.

Knjiga je podijeljena u pet sekcija sloboda, nasilje, poroci, država i gospodarstvo, škola i život. Riječ je o esejima koji bilježe opservacije socijalno društvene problematike napisanih s dozom humora i satire.

''U knjizi autor se često pozicionira na mjesto potlačenog djeteta, umirovljenika, nezaposlenog, žrtve da bi se još više naznačila relacijska oprečnost'', rečeno je na promociji.

Ištuk je rođen u Donjoj Drežnici, a najveći dio životnog vijeka radio je kao prosvjetni djelatnik. Tijekom života objavio je 16 knjiga, a njegovi radovi objavljeni su i u raznim zbornicima, časopisima, antologijama i tiskovinama.

Kopirati
Drag cursor here to close