Mr. sc. Jasmin Hodžić

Ogledi iz lingvistike i filologije u Stocu

Kultura / Flash | 11. 08. 2014. u 06:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige Ogledi iz lingvistike i filologije autora mr. sc. Jasmina Hodžića održana je sinoć u Stocu, u Šarića kući (Galerija ”Branko Šotra”). ?Promocija je organizirana u okviru manifestacije Slovo Gorčina Stolac. ?

Promotori su bili prof. dr. Alija Pirić (Filozofski fakultet, Sarajevo) - mr. sc. Edim Šator (Fakultet humanističkih nauka, Mostar) - doc. dr. Alen Kalajdžija (Institut za jezik, Sarajevo). Promocijom je moderirao prof. Orhan Tikveša.

Knjiga ''Ogledi iz lingvistike i filologije'' je autorska zbirka dvanaest ogleda o jeziku i književnosti, radova koji su do sada predstavljeni na međunarodnim znanstvenim konferencijama, a većina je objavljivana u lingvističkim časopisima u BiH i regiji, a za ovu priliku radovi su dorađeni i dopunjeni.

Knjigu su recenzirali doc.dr. Elvira Ćemalović-Dilberović, sa Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru, dr. sc. Kristina Štrkalj-Despot, pomoćnica ravnatelja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Zagreb, i prof.dr. Amira Turbić-Hadžagić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close