Napredak

Održana sjednica Inicijativnog odbora HKD Napredak Prozor/Rama

Kultura / Flash | 03. 05. 2016. u 14:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica inicijativnog odbora Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" Prozor/Rama održana je u hotelu Makljen, a za predsjednika tog inicijativnog odbora izabran je prof. Zoran Stojanović.

Kako je priopćeno iz HKD Napredak, predsjednik inicijativnog odbora prof. Stojanović ocijenio je kako veliki ugled i brojni kulturni projekti koje radi Napredak u BiH, Hrvatskoj i brojnim podružnicama diljem Europe i svijeta, mogu pomoći i u promoviranju kulture Hrvata u Prozoru/Rami. Sjednici inicijativnog odbora uz članove poticajnog odbora nazočan je bio i član Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka, te vlč. Stipo Knežević, župnik u Prozoru, koji je tom prigodom dao potporu utemeljenju inicijativnog odbora HKD Napredak u Prozoru/ Rami.

Inače, HKD Napredak ima više od 20 000 članova u 56 podružnica i 2 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD. Od svoje obnove 1990. godine do danas HKD Napredak realizirao je više od 7000 različitih kulturnih sadržaja i podijelio je 2800 stipendija.

Kopirati
Drag cursor here to close