Mali Teatar

Održana ljetna radionica glume u Kosači

Kultura / Flash | 23. 08. 2014. u 07:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mali Teatar iz Mostara u suradnji sa H.D. Herceg Stjepan Kosača i HNK Mostar održao je ljetnu radionicu glume u prostorijama H.D.Herceg Stjepan Kosača i HNK Mostar, na kojoj su polaznici mogli naučiti osnove glume, pokreta i scenskog govora.

Radionica je trajala dva mjeseca, a polaznici su radili sa akademskih glumcima iz Mostara, Tinom Laco, Mirelom Mijačank-Kordić i Ivom Krešićem. Koliko je uspješna radionica bila publika će moći ocijeniti sama. 

Naime, iz Malog Teatra najavljuju prezentaciju svoga rada u 9. mjesecu, u prostorijama H.D. Herceg Stjepana Kosače i HNK Mostar. Točan datum i satnica bit će objavljen na vrijeme. Radi se o predstavi nastaloj prema tekstu ''Kokoš“, Nikolaja Koljade. 

- Na radionicu glume se prijavilo puno više mladih ljudi iz Hercegovine nego smo očekivali. Počeli smo raditi još početkom lipnja, nakon što smo održali audiciju i jako smo zadovoljni razinom talentiranosti mladih koji su se prijavili. Tu ima i početnika, koji praktički nisu nikada stupili na scenu, ali se ponašaju kao pravi profesionalci i vrijedno rade. Kao rezultat ove radionice publici ćemo prikazati predstavu rađenu prema tekstu „Kokoš“ Nikoja Koljade, rekao je Ivo Krešić. 

Radionicu glume je podržao HT ERONET.

Kopirati
Drag cursor here to close