Filmska pozornica

Održan veliki koncert popularnih skladbi poznatih svjetskih filmova s Anom Rucner

Kultura / Glazba | 28. 05. 2015. u 20:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner, mladi pjevači Ivo Jurić, Lucija Zovko i Anđela Ljubić, zajedno s članovima Simfonijskog orkestra Mostar, pretvorili su Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u filmsku pozornicu.

Veliki koncert popularnih skladbi poznatih svjetskih filmova s Anom Rucner dočarao je scene iz najpoznatijih filmova kao što su: Pulp Fiction – Misirlou, Henry IV – Oblivion, Rocky III – Eye of the Tiger, Zorba the Greek, Wizard of Oz – Over the Rainbow, tradicionalni Linđo, Emina iz filma Moj brat Aleksa i mnoge druge izvedbe.

Dirigent Damir Bunoza, predvodio je Simfonijski orkestar Mostar, koji je u svom sastavu ima ritam sekciju s bubnjevima, bas gitaru, harmoniku, te bouzuki na grčkom sirtakiju. 

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače suorganizator je ovog koncerta zajedno s Simfonijskim orkestrom i s Hrvatskom udrugom Mostar u Zagrebu.

Ovo je tek početak suradnje Ane Rucner i mostarskih simfoničara jer će se ponovno sresti u Dubrovniku koncem lipnja te zajedno odsvirati atraktivan repertoar na dubrovačkom Stradunu.

Kopirati
Drag cursor here to close