Blagaj 2013.

Održan jubilarni međunarodni festival folklora 'Susreti prijateljstva Blagaj 2013.'

Kultura / Umjetnost | 18. 08. 2013. u 11:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Defileom preko Starog mosta u Mostaru, ulicom braće Fejića i trga Musala, a zatim i kroz Blagaj članovi folklornih ansambala su najavili večer punu plesa i igara.

30. međunarodni festival folklora 'Susreti prijateljstva Blagaj 2013.' je kao i proteklih godina održan na igralištu Osnovne škole u Blagaju. Ove godine publici su se predstavil članovi 17 folklornih ansambala i kulturno umjetničkih društava iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Turske i Nizozemske.

Galeriju fotografija sa 30. međunarodnog festivala folklora u Blagaju možete pogledati u fotogaleriji.

Pred oko 2000 znatiželjnika, domaćeg stanovništva, ali i turista prvi su nastupili članovi KUD-a 'Blagaj' iz Blagaja, da bi ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj prigodnim govorom proglasio ove jubilarne 30. susrete prijateljstva otvorenim.

Predsjednik KUD-a 'Blagaj' Nihad Jašarević obratio se publici zahvalivši se na dolasku, te je istaknuo brojne sponzore i pokrovitelje ove manifestacije. Prilikom otvaranja Jašarević je Trhulju uručio umjetničku sliku za motivom Tekije u Blagaju u znak zahvalnosti za podršku ovoj manifestaciji.

Među brojnim uzvanicama najveće zanimanje publike izazvao je dolazak Adnana Ćatića alias Felixa Sturma s kojim se jedan dio publike i fotografirao.

Istaknut ćemo da je ovogodišnji festival održan na rekonstruiranom igralištu Osnovne škole gdje je povećan broj sjedećih mjesta, proširen je teren, a postavljena je i nova rasvjeta. U narednom razdoblju preostaje još da se urade svlačionice i završe drugi detalji.

Na sceni pred mnogobrojnom publikom nastupili su KUD "Nakem" iz turskog grada Bursa, KUD "Sancak Tepe Belediyesi" iz Istanbula, KUD "Volođa" iz Pljevalja (Crna Gora), BKUD "Behar" Gunja (Hrvatska), KUD "Fryske Dunsers" (Nizozemska), GFA "Bugojno" iz Bugojna, KUD "Karaula" Karaula, FA "Panonija" Tuzla, BZK "Preporod" iz Konjica, KUD "Kolo Dubravsko" Bivolje Brdo, KUD "Podveležje" Podveležje, KUD "Rudar" Lukavac, KUD "Mladi metalac" Hadžići, FA "Neretva" Jablanica, KUD "Izudin Mulabećirović-Izo" Jelah, BZK "Preporod" Jajce, KUD "Izvor" Kiseljak i KUD "Blagaj" iz Blagaja.

Tijekom programa uručene su i zahvalnice sudionicima programa jubilarnog festivala folklora.

Prije programa u Blagaju članovi ansambala i KUD-ova su upriličili fotografiranje ispod Starog mosta u Mostaru, a zatim su prodefilirali ulicom braće Fejića gdje su izveli i nekoliko plesova pred znatiželjnim prolaznicima.

Kopirati
Drag cursor here to close