12. izdanje

Odlični 'Prevaranti' na Liski; Ulaznice za 'Njuške' su dobili....

Kultura / Kazalište | 25. 04. 2015. u 20:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na daskama koje život znače, u okviru festivala komedije u Mostaru u subotu navečer nastupili su glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca sa predstavom 'Prevaranti u suknji'.

Ova komedija je rađena po tekstu američkog pisca Kena Ludviga, u režiji Milića Jovanovića. Jack i Leo su dvojica nezaposlenih britanskih glumaca koji pokušavaju uspjeti u Americi izvođenjem scena iz Shakespearovih djela.

Riječ je o zabavnom, duhovitom komadu u čijoj je osnovi zamjena identiteta, iz koje se izvodi priča o travestiji. Ipak, 'Prevaranti u suknji' ne zadržavaju se na pukom ismijavanju spolova na banalan način. Tekst Kena Ludviga donosi priču o laži koja upućuje na istinu od laži prerušavanja do suštinske laži.

Žiri je imao težak zadatak, te je među osam glumaca teško bilo odlučiti kome će pripasti nagrada. Ipak, žiri se odlučio da 'Mala liska' pripadne glumcu Zdravku Maletiću za ulogu doktora u predstavi.

Pred mostarskom publikom u okviru 'Liske' ostale su dvije predstave. Jedna u natjecateljskom dijelu programa, a druga van konkurencije. U nedjelju će biti izvedena predstava 'Njuške' Teatra Exit iz Zagreba.

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje...

Kao i prethodnih dana, NP Mostar i Bljesak.info nagradili su dva čitatelja sa po dvije ulaznice za ovu predstavu. Pošaljite točan odgovor na pitanje: Koliko predstava u natjecateljskom dijelu programa sadrži ovogodišnja 'Liska'? Točan odgovor je bio: 7 predstava (jedna predstava je van konkurencije). Ulaznice su osvojili Petar Šaravanja i Ida Demirović. Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Kopirati
Drag cursor here to close