Repertoar

Odgođene dvije predstave u Narodnom pozorištu Mostar

Kultura / Kazalište | 20. 11. 2015. u 12:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Narodnog pozorišta Mostar obavještavaju posjetitelje da je došlo do odgode predstave 'Bosanski lonac' planirane za večeras 20.11.2015. godine, a zbog proglašenog Dana žalosti u Bosni i Hercegovini. Također, predstava 'Ajmo na fuka' Dragana Komadine koja je bila planirana za 26.11.2015. godine je odgođena za naredni mjesec.

Povrat novca za kupljene karte moguće je izvršiti na blagajni pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati.

Inače, u sklopu međunarodne teatarske manifestacije 'Noć teatra' publika već u subotu 21.11.2015. godine od 20 sati može pogledati izvrsnu komediju 'Šta ćemo sad' autora Branka Đurića u režiji Ahmeda Imamovića, a ulaz je besplatan.

Također, dana 28.11.2015. godine u 20 sati NP Mostar obilježava šezdeset šestu godišnjicu od početka rada Narodnog pozorišta Mostar kada na repertoar vraćaju predstavu 'Derviš i smrt' Meše Selimovića u režiji Erola Kadića.

Obnova predstave 'Derviš i smrt' Meše Selimovića rađena je zahvaljujući partnerstvu sa Turskim kulturnim centrom 'Yunus Emre institut' u Mostaru, i na inicijativu direktora Yunusa Dilbera, a nakon predstave za publiku će biti organizirano i prigodno druženje u foajeu pozorišta. Ulaz za ovu predstavu je 7 KM.

Već za prosinac 2015. godine Narodno pozorište priprema izuzetno bogat repertoar u sklopu kojeg će ugostiti Altteatar iz Sarajeva sa predstavom 'Dame biraju' u režiji Admira Glamočaka, dok će najmlađa publika imati priliku vidjeti hit predstavu za djecu 'Maša i Medvjed'.

Ulaznice za programe Narodnog pozorišta se mogu kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 9 do 14 sati na telefon 036 550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem facebook stranice Narodno pozorište Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close