drugi put

Odbili poziv: Izdavači iz BiH nezainteresirani za sajam u Frankfurtu

Kultura / Flash | 19. 10. 2016. u 07:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu, koji će se održati u razdoblju od 19. do 23. listopada 2016. godine, okupit će preko 7.200 izlagača iz više od 100 zemalja.

Iako, kako je ranije istaknuto u priopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH, ovaj sajam predstavlja jedinstvenu prigodu da se Bosna i Hercegovina predstavi u ovom području na najbolji mogući način, nitko od domaćih izdavača i književnika očito nije zainteresiran za ovaj sajam te je poziv odbijen.

Krajnji rok za prijavu
sudjelovanja bio je kraj mjeseca siječnja, a prijava za sudjelovanje BiH na ovogodišnjem sajmu, iako je rok bio produžen, nije uopće izvršena.

''Potpredsjednik sajma knjiga u Frankfurtu, Tobias Voss pozvao je nakladničare iz BiH da u najkraćem mogućem roku dostave svoje aplikacije za sudjelovanje na sajmu. Ukoliko se na sajam prijavi više od pet izdavača iz jedne zemlje, organizatori daju specijalne popuste za štandove'', istaknuto je ranije u pozivu organizatora.

Sajam knjiga u Frankfurtu najveća je svjetska smotra knjige na kojoj će izlagači i posjetitelji imati pristup novim trendovima iz svijeta knjige.

Kad su u pitanju naši susjedi, među izdavačima iz više od 100 zemalja naći će se i tridesetak iz Srbije dok će se iz Hrvatske, pod motom "Oni dolaze - 7 veličanstvenih mladih autora" na ovogodišnjem sajmu predstaviti odabrani mladi hrvatski književnici, a u okviru teme ovogodišnjeg nastupa "Hrvatska: povijest ? kultura ? život".

Kopirati
Drag cursor here to close