Klapska pisma

Odabrane klape koje će nastupiti na Festivalu klapske pisme Posušje 2016.

Kultura / Flash | 27. 05. 2016. u 07:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festivalski odbor Festivala klapske pisme Posušje u suradnji sa stručnim žirijem, temeljem pristiglih prijava, odabrao je klape koje će nastupiti na ovogodišnjem, trećem po redu festivalu klapa u Posušju.

Ovogodišnji festival zaprimio je rekordan broj prijava, a prijavilo se ukupno 36 klapa. Stoga, pred odborom i stručnim žirijem nije bio nimalo lagan posao.

Na fesotvači će nastupiti sljedeće klape: Bandira, Bošket,  Bratovština,  Grga, Kalelarga, Okruk, Stine, Sv. Mihovil , Sv.Nikola, Težaci, te Zvizdan.


U nedjelju, 7. kolovoza u konkurenciji ženskih klapa nastupiti će 14 klapa: Ankora, Bellezza, Dišpet, Diva, Drača, Kandelora, Kapric, Kurjože, Narenta, Stivanja, Tamarin, Teranke, Ventula, te Zvizdan.

Klape su dostavile i prijedlog pjesama, a konačan izbor dviju pjesama, od ponuđenih četiri, odabrat će Festivalskih odbor u suradnji sa stručnim žirijem u roku od 15 dana.

Klape se u obje kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500,00 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000,00 KM, a treće s 500,00 KM.

U obje kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

Festival klapske pisme Posušje 2016. bit će održan na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close