Sutina

Obilježena godišnjica smrti Siniše Jokića

Kultura / Flash | 29. 07. 2014. u 10:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom šeste godišnjice smrti novinara RTV Mostara, pjesnika i predsjednika SPKD 'Prosvjeta', Mostar - Siniše Jokića, članovi Srpskog prosvjetnog i kluturnog društva 'Prosvjeta' Mostar obišli su njegov grob na gradskom groblju Sutina. 

Uz nekoliko prigodnih riječi, izaslanstvo mostarske 'Prosvjete' položilo je vijenac na grob Siniše Jokića, velikog čovjeka koji nas je prerano napustio. 

Siniša Jokić, reporter TV Mostar i pjesnik, nestao je 17. srpnja 2008. godine. Posljednji put je viđen kako je sišao na obalu Neretve u Raštanima da se osvježi.

Potraga za njim, u koju su bili uključeni pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije, ronioci, kajakaši, rodbina, njegove kolege i prijatelji, trajala je nekih desetak dana, sve do 28. srpnja 2008. Godine kada je njegovo tijelo voda izbacila na površinu u Raštanima, nizvodno u blizini mjesta na kojem je posljednji put viđen.  

Autopsija je pokazala da se radilo o utapanju i da nije bilo nikakvih tragova nasilne smrti. Siniša Jokić sahranjen je na mostarskom groblju Sutina 30. srpnja 2008. godine. Rođen je 29. listopada 1969. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close