Zajedničko obilježavanje

Obilježavanje 70. godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a

Kultura / Flash | 31. 10. 2013. u 15:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi ukazali na važnost zajedničkog obilježavanja 70. godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, danas su se s premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem i ministrom za boračka pitanja Ibrahimom Salihovićem sastali predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK Božo Novaković i Radovan Mirković.

Naglašavajući da će i dalje nastaviti borbu za održavanje ideje antifašizma i državotvornosti BiH, predstavnici SABNOR-a TK predložili su da u organizaciju predstojeće svečanosti povodom Dana državnosti BiH budu uključene i druge boračke organizacije s područja Tuzlanskog kantona.

Podsjećajući na povijesnu važnost ZAVNOBIH-a i njegovanja antifašističkih tekovina, premijer Čaušević i ministar Salihović podržali su program obilježavanja 70 godina državnosti BiH te najavili sastanak s predstavnicima Skupštine TK i braniteljskih organizacija na kojem će biti dogovoreni detalji o sudionicima i protokolu svečanosti.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o obnavljanju preostalih oštećenih spomenika NOR-a i financiranju ovog građanskog udruženja, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close