CBC

Novinari u Kanadi znaju što je njihov posao i kako ga treba raditi!

Kultura / Flash | 15. 01. 2015. u 10:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanadski državni kanal CBC je priopćio da neće objavljivati karikature francuskog magazina "Charlie Hebdo" koje su izazvale žestoke rasprave u svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor za novinarske standarde u CBC-u David Studer je izjavio da spomenute karikature vrijeđaju pripadnike jedne vjerske zajednice iako se sviđaju određenoj skupini ljudi.

"Mi smo odgovorna medijska kuća", naglasio je Studer dodajući kako svojim poslom žele promovirati poštovanje među ljudima.

"Sastavni dio našeg posla, kao nacionalnog kanala Kanade je da promoviramo poštovanje i toleranciju. Postoje određene stvari kojima religije pridaju značaj. To može biti kip ili pak fotografija. Ako islam zabranjuje crtanje slika poslanika, moramo to poštovati", istaknuo je direktor za novinarske standarde u CBC-u.

Napominje kako se francuski magazin u tom smislu ponašao provokativno.

"Objavljivanje takvih karikatura je nepoštovanje vjere koja je prihvaćena od većine ljudi. Mi zato nismo objavili ni snimak na kojem teroristi ubijaju policajca koji leži na tlu. Nećemo objavljivati ni karikature. Kako god, svatko može naći te karikature na internetu", kazao je Studer.

U Kanadu će stići 1.500 komada jučerašnjeg broja magazina Charlie Hebdo na čijoj naslovnici je naslikana karikatura poslanika Muhammeda.

Kopirati
Drag cursor here to close