Disney

Novi nastavak 'Ratova zvijezda' 18. prosinca 2015.

Kultura / Flash | 08. 11. 2013. u 10:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mnogo godina, u galaksiji jako daleko, postojali su "Ratovi zvijezda". Za nešto više od dvije godine, na planeti Zemlji, novo poglavlje svemirske sage bit će ispričano. Kompanija Disney objavila je da će premijera Epizode VII biti 18. prosinca 2015. godine.

Iako su ranije vijesti govorile da izvršni direktor "Disneyja" Bob Iger želi premijeru tijekom ljeta 2015, a da kreativni tim predvođen Caithlyn Kenedy to planira za ljeto 2016. godine, na kraju je napravljen kompromis oko premijere filma koji mnogi željno očekuju.

"Ovo je očigledno jedan od najvažnijih filmova za nas u slijedeće dvije godine. Izabrali smo dan koji će našem kreativnom timu omogućiti da napravi veliki film", rekao je Bob Iger. Također, naglasio je da je izabrani datum isti, kao u slučaju premijere "Avatara" 2009. godine.

Ratove zvijezda: Epizodu VII režirat će J.J. Abrams (Super 8, Mission: Impossible III, Star Trek), a scenario pišu Abrams i Lawrence Kasdan ("Raiders of the lost ark", "The empire strikes back", "Return of the Jedi"). Snimanje filma će početi u proljeće 2014. godine u "Pinewood" studiju.

Disney je kupio prava na "Ratove zvijezda" od Georgea Lucasa prije godinu dana za 4,05 milijarde dolara, a Lucas je rekao da će većinu tog novca donirati u humanitarne svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close