Počitelj

Noć sjećanja na pjesnika i književnika Admirala Mahića

Kultura / Flash | 09. 08. 2016. u 07:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U znak sjećanja na preminulog bh. pjesnika i književnika Admirala Mahića, dugogodišnjeg prijatelja Udruženje umjetnika „Planet Poezija“, kao i Društva „MLAZ“, u istoimenoj galeriji u Počitelju, u srijedu, 10. kolovoza u 21 sat bit će upriličena izložba i poetska večer pod nazivom “Noć Admirala Mahića“.

O Mahićevim slikarsko-poetskim iluminacijama govorit će Sanela Nuhanović.

Iste večeri službeno će biti otvoren i 5. međunarodni karavan kantautora i pjesnika Neretvanske vedrine 2016., koji je idejno osmislio i prethodnih godina organizirao Admiral Mahić.

Među sudionicima ovogodišnjega Karavana su njegovi prijatelji iz Slovenije književnice Cvetka Bevc, Senada Smajić i Mojca Andrej, slikarica Kaja Lukač, te kantautori Jani Kovačič i Peter Andrej, a iz Hrvatske Slavica Božičević i Zdravko Odorčić, koji ujedno i moderira ove programe, dok će iz BiH sudjelovati književnici Šefik Daupović, Mirza Okić, Goran Vrhunc i Ratko Orozović, članovi Pedagoško-glazbenog sastava „Pravo lice“ Marijo Pejić i Enes Ibričević, te kantautor Džani Hot.

Karavan nastavlja svoje „putovanje“ ka Mostaru s multimedijalnim programom pjesnika i kantautora u Ćorovića kući uz podršku SPKD „Prosvjeta“ iz Mostara, u petak, 12. kolovoza s početkom u 20 sati. Završna Karavanska večer bit će održana u subotu, 13. kolovoza 2016. godine, u 20 sati, u ljetnoj bašti Doma pisaca BiH u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close