Gostovanje

'Njuške' fascinirale mostarsku publiku; Ulaznice za posljednju predstavu na Liski su dobili...

Kultura / Kazalište | 26. 04. 2015. u 21:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema večerašnjoj ocjeni mostarske publike, predstava 'Njuške' zagrebačkog Teatra 'Exit' bila je vrhunski izvedena. Više puta publika je tijekom predstave nagrađivala glumce pljeskom.

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde, te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. 'Njuške' su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Tako je za najbolju glumu u ovoj predstavi 'Malom liskom' nagrađen Filip Križan. Ovo je bila posljednja predstava u natjecateljskom dijelu programa ovogodišnjeg festivala komedije.

Za predstavu 'Celo telo tu me boli', Narodno pozorište Mostar i Bljesak.info darivali su dva čitatelja sa po dvije ulaznice za ovu predstavu. Ulaznice su dobili Ružica Čuljak i Arna Borić. Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

U ponedjeljak će za mostarsku publiku biti izvedena predstava 'Celo telo tu me boli' Gradskog pozorišta 'Jazavac' iz Banja Luke. Radnja prati jedan dan u životu sredovječnog muškarca, intelektualca, koji je sam, nesretan, nerealiziran, izoliran od svijeta, sputan pretjeranom brigom majke, sve dok u njegov život sticajem okolnosti ne uđe napadna, neobrazovana i priglupa djevojka, koja pred njega postavlja zahtjev da joj daje privatne sate matematike.

Uoči ove predstave bit će dodijeljene nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu tijekom trajanja festivala, za najbolju režiju, te nagrada za najbolju predstavu po izboru publike i grand prix po izboru stručnog žirija.

Kopirati
Drag cursor here to close