Metropolitan opera

New York: Prosvjedi zbog 'terorističke' opere

Kultura / Flash | 21. 10. 2014. u 09:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 400 ljudi okupilo se na protestu ispred Metropolitan opere u New Yorku zbog izvođenja opere "Smrt Klinghofera" (The Death of Klinghoffer) za koju tvrde da "veliča terorizam".

Demonstranti, među kojima je bio i bivši gradonačelnik New Yorka Rodolfo Giuliani i političari iz redova republikanaca i demokrata, sinoć su uzvikivali "Sramota za Met!" i istakli transparente s natpisom "Met veliča terorizam".

Djelo američkog kompozitora Johna Adamsa se zasniva na istinitom događaju iz 1985. Te godine su četiri pripadnika Palestinskog oslobodilačkog fronta organizirali otmicu turističkog broda Akile Lauro u istočnom Sredozemnom moru.

Tom prilikom je ubijen američki Živod Leon Klinghofer. Napadači su oteli 69-godišnjeg Klingofera, koji je bio u invalidskim kolicima, pucali u njega i gurnuli ga s palube.

Metropolitan je istaknuo i kako "neće popustiti pred pritiscima" i da neće otkazati predstavu, koja je u ponedjeljak uvečer izvedena uz dobacivanja iz publike, ali i ovacije na kraju koje su ih nadglasale, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close