Prijavite se

New York čeka filmove iz BiH

Kultura / Film TV | 27. 11. 2014. u 08:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za još jedan vikend izvanrednih filmova i nezaboravnog provoda tijekom Bosanskohercegovačkog Film Festivala u New Yorku su u tijeku, a službeni natječaj za prijavu filmova je otvoren do 15. ožujka 2015. godine.

Ovaj festival je posvećen predstavljanju suvremene bosanskohercegovačke kinematografije, te doprinosi boljem razumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine multikulturalnosti i kompleksne povijesti.

Festival organiziraju dvije neprofitne organizacije u New Yorku, Radio Glas Bosne i Hercegovine i Akademija Bosne i Hercegovine. Od osnivanja festivala 2003. godine, BHFF je prikazao više od stotinu filmova i time stekao ugled jedne ozbiljne kulturne manifestacije koja služi kao platforma za promociju mladih filmskih talenata, kao i međunarodno-priznatih filmskih stvaralaca.

''Čak i prije nego sam se pridružila izvršnom odboru BHFF-a, radovala sam se Festivalu svake godine'', izjavila je glasnogovornica Sanida Luković.

''Neprocjenjiva mi je čast gledati najnovija bh. filmska djela u New Yorku. Tijekom vikenda Festivala, osjećam se kao da sam ponovo u svojoj domovini'', dodala je.

Filmski odbor Bosanskohercegovačkog Filmskog Festivala će birati filmove u različitim kategorijama, kao što su dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Festival želi predstaviti filmove bosanskohercegovačkih redatelja, kao i filmove stranih redatelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine. Filmovi koji dospiju do službene selekciju za BHFF 2015. godine će ući u natječaj za nagrade žirija i publike.

''Naš Festival je jako važan kulturni događaj i izuzetno smo ponosni što ga uspijevamo prirediti svake godine'', rekao je Zlatko Filipović, glasnogovornik BHFF-a.

'' Mislim da publika stvarno cijeni priliku da dozna dio bh. kulture ovdje u SAD-u. Drago nam je kad vidimo da naši posjetitelji uživaju u filmovima i kada s nama podjele njihove iskrene dojmove'', dodao je Filipović.

Za dodatne informacije i prijave za BHFF, posjetite web-stranicu bhffnyc.org.

Kopirati
Drag cursor here to close