Ansambl Halka

'Negdje u daljine' - sevdah u srcu Hercegovine

Kultura / Flash | 26. 05. 2015. u 12:46 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objavljen je video spot za pjesmu “Negdje u daljine” koja se nalazi na aktualnom albumu ansambla Halka 'O ljubavi' koji je kao i njihov prvi album producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.

Glazbu i tekst za ovu popularnu svdalinku napisao je majstor sevdaha Rade Jovanović, dok aranžman potpisuje Adis Sirbubalo.

Spot je sniman na različitim lokacijama u Španjolskoj i Bosni i Hercegovini – na Blagaju, u Mostaru, Hutovom blatu i Sarajevu, a režiju, scenarij, montažu i kameru radio je španjolski fotograf i video umjetnik Miki Olabarri Powell.

Članovi ansambla Halka su prije dva dana, iznimno uspješnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, okončali regionalnu promotivnu turneju koja je od siječnja ove godine obuhvatila nastupe u Beču, te rasprodanim dvoranama Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevog doma u Ljubljani, KIC-a Budo Tomović u Podgorici, održana su i tri koncerta u Bosni i Hercegovini – u banjalučkom Banskom dvoru te u tuzlanskom i sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Halku narednog mjeseca očekuje koncert na InMusic festivalu u Zagrebu na world stageu.

Kopirati
Drag cursor here to close